Синдромът на разбитото сърце не просто е обявен за болест, но

...
Синдромът на разбитото сърце не просто е обявен за болест, но
Коментари Харесай

Синдромът на разбитото сърце се оказа болест

Синдромът на разрушеното сърце не просто е разгласен за болест, само че се оказва и сериозна. Жертвите на този синдром не се възвръщат от единствено себе си и без лекарска помощ, а провалите върху здравето са трайни. Това откриха шотландски учени след в детайли проучване.
В проучването взели участие 52-ма души от двата пола. Учените се съсредоточили да открият дали заболяването дава някакви отражения върху здравето, или е просто психично положение. Известно е, че така наречен синдром на разрушеното сърце е обвързван с емоционален или физически стрес и може да докара до сърдечна уязвимост и непълнота, а в избрани случаи може да има и по-сериозни последствия за здравето.
Получените резултати дават мотив на откривателите да признаят синдрома на разрушеното сърце за болест, която оставя дълготрайни поражения на сърцето, като поврежда и сърдечния мускул.

Като по-емоционални и чувствителни в плен на заболяването по-често се оказват дамите. Синдромът имитира сърдечна криза - болка в гръдния панер и лявата ръка. Тя пълзи от време на време към горната челюст, затруднява дишането, появяват се неочаквани позиви за повръщане, световъртеж, а от време на време избива и студена пот.
Това положение обаче надалеч не е почтено, нито мислено, а има дълготрайни последствия. Проучването на учените посочило, че в случай че човек остане жертва на синдрома в продължение на четири месеца, положението води до развитие на фиброза, т.е. трайно увреждане на сърдечния мускул.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР